top of page

HAVERMOUTCRACKERS


Ingrediënten (10 crackers)

  • 100 g havermout of havermeel

  • 60 ml water

  • Sesamzaad/maanzaad/pijnboompitten/chia-zaad/…

  • 3 el bakmargarine of olijfolie

  • Zout en zwarte peper

  • (gedroogde kruiden)


Bereiding (20 min)

  • Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 180°C

  • Gebruik je havermout in plaats van havermeel? Maal het dan tot havermeel met behulp van een keukenmachine, blender of koffiemolen.

  • Doe het havermeel in een kom, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en roer door. Optioneel: voeg een snufje gedroogde kruiden naar keuze toe en roer door.

  • Voeg het water en de gesmolten kokosolie aan de kom toe en roer/kneed tot een stevige deegbal. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra water toe.

  • Leg een vel bakpapier op het aanrecht en stort de deegbal op het bakpapier.

  • Druk de deegbal plat en leg een tweede vel bakpapier op het deeg.

  • Rol het deeg uit met behulp van een deegroller, totdat het een dunne plak deeg is van circa 3 mm dik. Haal het bovenste vel boterpapier eraf en maaak inkepingen (zo breek je het achteraf makkelijker in gelijke stukken)

  • Leg het uitgerolde deeg op de bakplaat van de oven

  • Smeer de bovenkant van de plak deeg in met een dun laagje kokosolie.

  • Strooi de zaadjes over het deeg en druk lichtjes aan.

  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de havermout crackers circa 20 minuten, totdat ze lichtbruin en krokant zijn.

  • Haal het rooster uit de oven en laat de havermout crackers volledig afkoelen.

  • Breek in tien (gelijke) stukken

Tip: Bewaar de havermout crackers in een luchtdichte trommel. Zo blijven ze enkele dagen knapperig en vers.



Comments


VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page