Ingrediënten (4 pers)
250 g bloemkool, geroosterd
1 teentje knoflook geroosterd
1,25 el olijfolie
2 el citroensap
2 el tahin
0,25 tl komijnpoeder
Peper en zout
Bereiding (30 min)
Verwarm de oven voor bij 220° C.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en besprenkel die met een beetje olijfolie, peper en zout. Pel een teentje knoflook, doe de knoflook bij de bloemkool en rooster deze ingrediënten 15 tot 20 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.
Plaats de geroosterde bloemkool en knoflook in een blender, keukenmachine of hakmolen. Doe er het komijnpoeder bij en pureer de ingrediënten.
Voeg vervolgens beetje bij beetje olijfolie, citroensap en tahini toe tot je de gewenste textuur bereikt. Voeg optioneel nog wat rauwe knoflook toe om de hummus meer pit te geven. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.
Comments