GRIEKSE SALADE


Ingrediënten (4 pers)

  • 1 trostomaat

  • ½ komkommer

  • ½ gele paprika

  • ½ groene paprika

  • ½ rode paprika

  • 1 rode ajuin

  • 200 g feta

  • enkele ontpitte olijven

  • een scheut azijn

  • een scheut olijfolie

  • zwarte peper

  • mediterraanse kruiden


Bereiding (10 min)

  • Snij de groenten en de feta in kleine blokjes en meng goed onder elkaar samen met de olijfolie en de azijn

  • Snij de rode ajuin en de olijven in ringen en strooi deze boven op de salade.

  • Dek af en laat zeker een uur marineren in de koelkast zodat alle smaken zich goed vermengen en de paprika wat zachter wordt door de azijn.

Extra tips

  • Zeer lekker 's middags als salade met enkele crackers of als bijgerecht bij een BBQ of fondue.

  • Bewaart makkelijk 1 à 2 dagen in de koelkast,.

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ingrediënten (4 pers) 1 wortelen 2 ajuinen 1 prei 1 steel selder 2 l water 20 g gerookte heilbot 1 bouillonblokje Margarine zwarte peper Bereiding (10 min) Snij de groenten in grote stukken en stoof z