Ingrediënten (2 pers)
4 stelen witloof
4 sneden hesp
5 aardappelen
250 +250 ml halfvolle melk
1 el margarine
2 el volkorenbloem
60 g light geraspte kaas
zout, peper en muskaatnoot
Bereiding (45 min)
Reinig de witloof en snij elke stronk overlangs in 2. Stoom/stoof de witloof 5-10 min op voorhand en laat ze uitlekken. Vang het uitlekvocht op voor de kaassaus.
Maak de kaassaus: smelt de margarine en meng er de bloem onder. Voeg beetje bij beetje de 250 ml melk bij zodat de saus goed bindt. Doe er dan het uitlekvocht van de witloof bij. Werk af met 50 g kaas en kruid met peper en muskaatnoot (eventueel zout).
Rol 2 halve stronken witloof in 1 snede hesp en leg de 4 rolletjes in een ovenschotel. Strooi er de resterende geraspte kaas over en plaats 30 min in de oven.
Schil de aardappelen en snij in (kleine) stukken. Kook of stoom (10-)20 min.
Maak de puree met de 50 ml melk en kruid met peper en zout.
Comments