FRISSE KIPMARINADE


Ingrediënten (4-6 personen)

  • 8 eetlepels olijfolie

  • 3 eetlepels citroensap

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels balsamicoazijn

  • 4 eetlepels bruine suiker

  • 3 gehakte teentjes look (of ½ theelepel lookpoeder)

  • 1 eetlepel Worcestershire Sauce

  • zout

  • peper


Bereiding

  • Roer in een kom de olie, citroensap, sojasaus, balsamicoazijn, bruine suiker, Worcestershiresaus, knoflook, zout en peper door elkaar.

  • Doe de kip in een grote Ziploc zak. Giet de marinade over de kip. En schud goed.

  • Laat minstens 30 minuten marineren. 4 - 5 uur is ideaal.

  • Verwarm de grill voor op middelhoog vuur. Bestrijk de grill met olie om vastplakken te voorkomen.

  • Leg de kip op de grill. Bak ongeveer 5 - 6 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de kip.

  • Haal de kip van de grill en laat 5 minuten rusten.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven