INGREDIËNTEN (4 personen)
1 savooikool
300 g trostomaten
bosje basilicum
1 sjalot
2 teentjes knoflook
400 g ricotta (light)
150 g gerookte ham
8 lasagnevellen
2 blikken tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
100 g geraspte Flandrien oud
olijfolie
peper en zout
BEREIDING (45 min + 35 min in de oven)
Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn. Fruit samen glazig in olijfolie. Roer er de tomatenpuree onder en bak 1 minuut.
Snijd tomaten in partjes en voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de helft van de basilicum bij de sjalot. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Laat 30 minuten sudderen.
Kook de lasagnevellen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak een 10-tal savooikoolbladeren los, verwijder de harde nerf en blancheer ze 1à2 minuten in licht gezouten water.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kruid de ricotta met peper en zout. Bouw de lasagne op in een ovenschaal.
Begin met een laagje tomatensaus op de bodem. Leg er vervolgens een laag lasagnevellen op, bestrijk met de ricotta en vervolg met een laag savooikoolbladeren, ham. Bedek met een nieuwe laag tomatensaus, lasagnevellen, ricotta, savooikoolblad, ham… Eindig met een laagje tomatensaus.
Strooi er de kaas over en zet 35 minuten in de oven.
Werk af met de resterende basilicumblaadjes.
Comments