Ingrediënten (2 personen)
2 teentjes knoflook
2 uien
stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)
½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 eetlepel garam masala
½ theelepel paprikapoeder
mespunt chilipoeder
1 eetlepel citroensap
100 ml halfvolle yoghurt
200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius
150 gram zilvervliesrijst
1 groene paprika
1 eetlepel olie
200 gram tomatenblokjes zonder zout
500 gram broccoli
6 takjes koriander
Bereiding (45 min)
Pel de uien en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
Schil het stukje gember en rasp het.
Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.
Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.
Maak de broccoli schoon. Verdeel in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
Was de koriander en knip het klein.
Strooi de koriander over de vis. Serveer de rijst en de broccoli erbij.
Comments