top of page

Vis tikka masala

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 uien

  • stuk gemberwortel (grootte van ½ duim)

  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 eetlepel garam masala

  • ½ theelepel paprikapoeder

  • mespunt chilipoeder

  • 1 eetlepel citroensap

  • 100 ml halfvolle yoghurt

  • 200 gram visfilet, bijv. tilapia of pangasius

  • 150 gram zilvervliesrijst

  • 1 groene paprika

  • 1 eetlepel olie

  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout

  • 500 gram broccoli

  • 6 takjes koriander

Bereiding (45 min)


  • Pel de uien en snijd een halve ui heel klein. Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.

  • Schil het stukje gember en rasp het.

  • Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, de gember, de gemalen koriander, 1 theelepel van de garam masala, het paprikapoeder, het chilipoeder, het citroensap en de yoghurt.

  • Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.

  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.

  • Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.

  • Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe. Stoof de vis in 10 minuten gaar.

  • Maak de broccoli schoon. Verdeel in roosjes en snijd  de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.

  • Was de koriander en knip het klein.

  • Strooi de koriander over de vis. Serveer de rijst en de broccoli erbij.

bottom of page