Over het recept
🧑🍳 Zin in een g-hartverwarmende soep met een originele topping. Probeer dan zeker deze lekker makkelijke soep met een verrassend resultaat

Ingrediënten
2 uien
250 g pastinaak
250 g rammenas
200 g peterseliewortel
1 stengel prei
8 takjes platte peterselie
1 el kurkuma
1,20 l groentebouillon
100 ml room
10 tortillachips
4 sneetjes bacon
boter
peper
Bereiding
Schil en snijd de pastinaak, rammenas en peterseliewortel in blokjes.
Snijd de prei in ringen en de uien fijn. Bak de ui en prei in boter glazig.
Voeg de groenten toe en kruid met kurkuma en peper. Blus met de
bouillon en breng aan de kook.
Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
Verkruimel de tortillachips in een vijzel.
Mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Proef en
kruid eventueel bij met peper en zout.
Schep de soep in borden en werk af met de bacon, tortillachips en
peterselie.
