Over het recept
🧑🍳 zin in een originele dip bij het aperitief. deze combinatie van rode bieten met de tête de Moine is een topper.

Ingrediënten
200 gr gekookte bietjes
50 gr ongebrande walnoten
50 gr Pecorino kaas
1 teentje knoflook
75 ml olijfolie extra vergine
peper versgemalen
zeezout
2 el pijnboompitten
80 gr Zwitserse Tête de Moine-kaas of geitenkaas
Bereiding
Snijd de bietjes in vieren en pers de knoflook uit. Hak de walnoten grof
en rasp de pecorino kaas.
Doe alle ingrediënten in een hoge kom en gebruik een staafmixer om alles tot een gladde massa te mengen. Breng de bietenpesto op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Smeer de pesto op je favoriete toast en garneer met de kaaskrullen en pijnboompitten. Zo maak je eenvoudig hapjes met rode biet.
EXTRA TIP: deze pesto kan je makkelijk invriezen of gebruiken als broodbeleg.
