top of page
🧑‍🍳supermakkelijk -🧑‍🍳🧑‍🍳makkelijk - ⏱️snel 

RODE BIETENPESTO MET 'TÊTE DE MOINE'-KAAS

voorbereiding

kooktijd

20 min

geschikt voor

Level:

4 porties

makkelijk

Over het recept

🧑‍🍳 zin in een originele dip bij het aperitief. deze combinatie van rode bieten met de tête de Moine is een topper.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte bietjes

  • 50 gr ongebrande walnoten

  • 50 gr Pecorino kaas

  • 1 teentje knoflook

  • 75 ml olijfolie extra vergine

  • peper versgemalen

  • zeezout

  • 2 el pijnboompitten

  • 80 gr Zwitserse Tête de Moine-kaas of geitenkaas

Bereiding

  1. Snijd de bietjes in vieren en pers de knoflook uit. Hak de walnoten grof

    en rasp de pecorino kaas.

  2. Doe alle ingrediënten in een hoge kom en gebruik een staafmixer om alles tot een gladde massa te mengen. Breng de bietenpesto op smaak met zeezout en versgemalen peper.

  3. Smeer de pesto op je favoriete toast en garneer met de kaaskrullen en pijnboompitten. Zo maak je eenvoudig hapjes met rode biet.


EXTRA TIP: deze pesto kan je makkelijk invriezen of gebruiken als broodbeleg.

VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page