Over het recept
🧑🍳Super makkelijk, licht en origineel, een topper om de maaltijd mee te openen op een gezellige avond

Ingrediënten
16 scampi
1 groene appel
1 /4 knolselder
1 granaatappel
2 steeltjes pijpajui,
1 el mayonaise
een handvol rucola
1 el griekse yoghurt,
wasabimayonaise
peper en zout
brood
Bereiding
Spoel de knolselder en de appelen zorgvuldig en snij met een mandoline in flinterdunne plakken. Meng ze met de fijngesnipperde lente-ui, deolijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Laat even marineren zodat ze wat zachter worden.
Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit. Steek rondjes van zo'n 8 cm uit de sneetjes brood. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de cirkeltjes brood krokant langs beide kanten.
Leg een toastje op elk bord en garneer met de gemarineerde knolselder, appel, granaatappel en rucola. Bak de scampi krokant in de hete
olijfolie en verdeel over de bordjes.
Vermeng alle ingrediënten voor de wasabi-mayonaise en werk de
salade ermee af
EXTRA TIP: je kan de appel en knolselder ook raspen en direct mengen met de wasabi-mayonaise. Serveer in aperitief glaasjes en je hebt een ideaal hapje.
