top of page
🧑‍🍳supermakkelijk -🧑‍🍳🧑‍🍳makkelijk - ⏱️snel 

SALADE VAN KNOLSELDER, APPEL EN SCAMPI

voorbereiding

kooktijd

15 min

geschikt voor

Level:

4 porties

makkelijk

Over het recept

🧑‍🍳Super makkelijk, licht en origineel, een topper om de maaltijd mee te openen op een gezellige avond

Ingrediënten

  • 16 scampi

  • 1 groene appel

  • 1 /4 knolselder

  • 1 granaatappel

  • 2 steeltjes pijpajui,

  • 1 el mayonaise

  • een handvol rucola

  • 1 el griekse yoghurt,

  • wasabimayonaise

  • peper en zout

  • brood

Bereiding

  1. Spoel de knolselder en de appelen zorgvuldig en snij met een mandoline in flinterdunne plakken. Meng ze met de fijngesnipperde lente-ui, deolijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Laat even marineren zodat ze wat zachter worden.


  2. Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit. Steek rondjes van zo'n 8 cm uit de sneetjes brood. Zet een pan op het vuur met wat boter en bak de cirkeltjes brood krokant langs beide kanten.

  3. Leg een toastje op elk bord en garneer met de gemarineerde knolselder, appel, granaatappel en rucola. Bak de scampi krokant in de hete

    olijfolie en verdeel over de bordjes.

  4. Vermeng alle ingrediënten voor de wasabi-mayonaise en werk de

    salade ermee af



EXTRA TIP: je kan de appel en knolselder ook raspen en direct mengen met de wasabi-mayonaise. Serveer in aperitief glaasjes en je hebt een ideaal hapje.

VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page