top of page
🧑‍🍳supermakkelijk -🧑‍🍳🧑‍🍳makkelijk - ⏱️snel 

BROODPUDDING MET VEENBESSEN EN APPEL

voorbereiding

kooktijd

20 min

45 minuten

geschikt voor

Level:

6 porties

makkelijk

Over het recept

Veel overschot van brood en zin in een lekkere vullende snack? Hiermee maak je een hartverwarmende broodpudding

Ingrediënten

  • 500 g oud (volkoren)brood

  • 500 ml (amandel)melk

  • 2 appels (middelgroot)

  • 3 eieren 

  • 4 el honing

  • ½ tl kaneelpoeder

  • ½ tl nootmuskaat

  • Snuifje zout

  • 1 el maïzena

  • 50 g (diepvries)veenbessen

  • 50 g amandelschilfers

  • 1 tl margarine om de ovenschaal in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het brood in stukjes en meng er de (amandel)melk onder. Prak het brood met een vork. Laat even trekken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. Klop de eieren luchtig met de honing, het kaneelpoeder, de nootmuskaat, het zout en de maïzena.

  3. Meng het geweekte brood, de veenbessen en de appelstukjes met de eieren.

  4. Giet het beslag in de ingevette ovenschaal van 22 cm diameter en strooi er de amandelschilfers over. Bak de broodpudding 35 minuten in de oven op 180°C. Laat nadien wat afkoelen.


    💡Tip: Je kan de overschotjes invriezen en dan heb je de volgende keer een supersnel ontbijt: gewoon even opwarmen in de microgolfoven 😉

VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page