Over het recept
Veel overschot van brood en zin in een lekkere vullende snack? Hiermee maak je een hartverwarmende broodpudding

Ingrediënten
500 g oud (volkoren)brood
500 ml (amandel)melk
2 appels (middelgroot)
3 eieren
4 el honing
½ tl kaneelpoeder
½ tl nootmuskaat
Snuifje zout
1 el maïzena
50 g (diepvries)veenbessen
50 g amandelschilfers
1 tl margarine om de ovenschaal in te vetten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het brood in stukjes en meng er de (amandel)melk onder. Prak het brood met een vork. Laat even trekken. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in stukjes.
Klop de eieren luchtig met de honing, het kaneelpoeder, de nootmuskaat, het zout en de maïzena.
Meng het geweekte brood, de veenbessen en de appelstukjes met de eieren.
Giet het beslag in de ingevette ovenschaal van 22 cm diameter en strooi er de amandelschilfers over. Bak de broodpudding 35 minuten in de oven op 180°C. Laat nadien wat afkoelen.
💡Tip: Je kan de overschotjes invriezen en dan heb je de volgende keer een supersnel ontbijt: gewoon even opwarmen in de microgolfoven 😉