top of page

MINESTRONESOEP MET KNOLSELDER

voorbereiding

30 min

kooktijd

30 min

geschikt voor

2 personen

Level:

makkelijk

Over het recept

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui

  • 2 tenen knoflook

  • 200 g knolselderij

  • 125 g wortel

  • 2 stengels bleekselderij

  • 2 takjes verse tijm

  • 1½ el milde olijfolie

  • 400 g gepelde tomaten in blik

  • 500 ml water

  • 1 groentebouillonblokje zonder zout

  • 50 g volkorenmacaroni

  • 200 g limabonen in blik

  • 30 g Parmigiano Reggiano(-poeder)

Bereiding

  1. Snipper de uien, snijd de knoflook in dunne plakjes, schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1,5 cm. Snijd de wortel en de bleekselderij in blokjes en boogjes van ongeveer 1 cm. Ris de tijmblaadjes.

  2. Verhit olie in een grote pan, fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg knolselderij, tomaten, water, bouillonblokjes en tijm toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken. Plet de tomaten met een houten lepel.


  3. Voeg macaroni en bonen toe, kook nog 8 min. tot de pasta gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en bestrooi met kaas.


VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page