DROGE MARINADE


Ingrediënten

  • 4 eetlepels bruine suiker

  • 1 eetlepel zout

  • 1,5 eetlepel (gerookt) paprikapoeder

  • 2 theelepels chilipoeder

  • 2 theelepels gehakte verse rozemarijn (of 1 theelepel gedroogde)

  • 1 theelepel komijn

  • Zwarte peper

  • ½ theelepel mosterdpoeder

  • 1 theelepel verse gehakte tijm (of ½ theelepel gedroogde)


Bereiding (5 min)

  • Meng de ingrediënten in een propere bokaal, goed schudden. Bewaar op een droge en donkere plaats.

  • Probeer zeker eens jouw favoriete kruiden erin te verwerken zo kom je tot NOG betere combinaties naar JOUW smaak

Gebruik

  • Bij groenten: wrijf de groenten eerst in met wat olie, en wrijf er dan de marinade goed op.

  • Bij tofoe: druk het vocht eerst uit de tofoe en laat een half uur uitlekken. Snij in plakken en wrijf er de marinade op. Grill direct of en laat 2u in de koelkast liggen zodat de smaken eerst inwerken.

  • Bij vlees of gevogelte: bestrooi 1-2 eetlepels per stuk, wrijf goed in en grill. Ook hier kan je het eerst 2 u laten inwerken in de koelkast.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven