top of page

SPICY VOLKORENNOEDELS MET BROCCOLI EN GARNALEN

voorbereiding

10 min

kooktijd

15 min

geschikt voor

4 porties

Level:

makkelijk

Over het recept

Ingrediënten

• 500 g broccoli

• 2 verse rode peper

• 2 tenen knoflook

• 3 el arachideolie

• 50 ml kraanwater

• 400 g Chinese wokgroenten (bvb sugar snaps-paksoi...)

• 2 el sojasaus

• 2 tl sesamolie

• 200 g verse gekookte en gepelde garnalen of scampi

• 200 g volkorennoedels

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook fijn.

  2. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.

  3. Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen.

  4. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.

Bron: Albert Heijn

VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page