top of page

MINUUTSTEAK MET TAGLIATELLE EN PEULEN

voorbereiding

10 min

kooktijd

25 min

geschikt voor

4 porties

Level:

gemiddeld

Over het recept

Ingrediënten

• 4 minuutsteaks

• 500g kerstomaatjes

• 250g peultjes

• basilicum

• 1 ui

• 1 teentje knoflook

• 250 ml light room

• 300 g (volkoren) tagliatelle

• 2 el olijfolie

• Snuifje pilipili

• zwarte peper

• zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en het knoflook fijn. Verwijder de uiteindes van de peulen en halveer de snoeptomaten.

  2. Pluk de blaadjes van de basilicum (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en mix met de room en de pilipili tot een gladde saus.

  3. Verhit 1/2 van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook 1 min. glazig. Voeg de peulen en tomaten toe en overgiet met de basilicumroom. Laat 5 min. pruttelen en breng op smaak met peper en zout.

  4. Kook ondertussen de tagliatellenestjes in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  5. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de minuutsteak 1 à 2 min. goudbruin langs elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de groentjes onder de tagliatelle, serveer met de minuutsteak en werk af met een blaadje basilicum.

Bron: colruyt.be

VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page