top of page

GROENTENSTOEMP MET QUORNGEHAKT

voorbereiding

35 min +25 min in de oven

kooktijd

25 min

geschikt voor

6 porties

Level:

makkelijk

Over het recept

Ingrediënten

  • 12oo gr diepvriesgroenten (wortel, prei, broccoli, erwten,.....

  • 2 uien

  • 900 gr aardappelen

  • scheut (haver)melk

  • 600 gr quorngehakt

  • peper en zout

  • currykruiden

  • 3 el olie (olijf, zonnebloem, ..)

Bereiding

  1. Schil en snij de aardappelen in blokjes. breng aan de kook in een ruime kookpot met (gezouten) water.

  2. Voeg er na 10 minuten koken de groenten bij en laat 10 min zachtjes koken

  3. Snij ondertussen de ui fijn en fruit aan in een warme pan met 2 el olie, 

  4. Voeg de quorn toe en bak samen. Kruid met peper, zout en currykruiden.

  5. Wanneer de groenten en aardappelen gaar zijn, giet af. Voeg de melk, 1 el olie toe en breng op smaak met peper en zout. Stamp de puree fijn

  6. Neem een ovenschotel. Leg er onderaan het quorngehakt en leg bovenop de stamppot.

  7. Dit kan je nadien 25 min op warmen in de oven op 180°C

VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page