Over het recept
Ingrediënten
12oo gr diepvriesgroenten (wortel, prei, broccoli, erwten,.....
2 uien
900 gr aardappelen
scheut (haver)melk
600 gr quorngehakt
peper en zout
currykruiden
3 el olie (olijf, zonnebloem, ..)
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in blokjes. breng aan de kook in een ruime kookpot met (gezouten) water.
Voeg er na 10 minuten koken de groenten bij en laat 10 min zachtjes koken
Snij ondertussen de ui fijn en fruit aan in een warme pan met 2 el olie,
Voeg de quorn toe en bak samen. Kruid met peper, zout en currykruiden.
Wanneer de groenten en aardappelen gaar zijn, giet af. Voeg de melk, 1 el olie toe en breng op smaak met peper en zout. Stamp de puree fijn
Neem een ovenschotel. Leg er onderaan het quorngehakt en leg bovenop de stamppot.
Dit kan je nadien 25 min op warmen in de oven op 180°C