top of page

SAVOOIKOOL CARBONARA


INGREDIËNTEN (2 pers)

  • 1/2 savooikool in dunne reepjes

  • 100 gr mager spek

  • 2 tenen knoflook (geperst

  • 3 eieren

  • 100 gr (vers)geraspte Parmezaanse kaas

  • zwarte peper

BEREIDING (20 min)

  • Verhit een pan, snij het spek in stukjes en bak tot het spek knapperig begint te worden.

  • Voeg de knoflook toe en roer even door

  • Doe de kool erbij, roer een paar keer goed door, zet het vuur lager en doe het deksel op de pan.

  • Stoof een tiental minuten (af en toe doorroeren) tot de kool zacht wordt, maar nog een beetje stevig is.

  • Meng ondertussen de eieren met de kaas

  • Haal de kool van het vuur en meng snel het kaasmengsel erdoor. (kook het mengsel niet mee want dan krijg je roerei ;-))

  • Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper. (zout is niet nodig, het spek en de kaas zijn zout genoeg)

Comentários


VAnaf 12/08 verwelkom ik je graag in de nieuwe praktijk op langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page