top of page

MARROKAANSE TAJINE VAN KIKKERERWTEN


INGREDIËNTEN (2 pers)

  • 1 courgette in kleine blokjes

  • 1 ajuin

  • 1 wortel

  • 2 teentjes look

  • 125 ml groentebouillon

  • 1 el gemberpoeder

  • 1 el komijn

  • 1 el ras el hannout

  • 1 blik kikkererwten

  • 0.5 blik gepelde tomaten

  • 180 ml water

  • 87 g volkoren couscous

  • peper/zout/muskaatnoot

BEREIDING

  • Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg courgette, ui en look toe. Bak 5 minuten aan.

  • Giet de groentebouillon erbij en voeg rozijnen, kruiden, kikkererwten en tomaten toe. Breng aan de kook.

  • Dek af, zet het vuur lager en laat 8 tot 10 minuten sudderen tot het gaar is. Roer af en toe.

  • Bereid ondertussen de couscous. Breng het water aan de kook en gier over de couscous. Dek af en laat 5 min staan. Serveer samen met het stoofpotje.

bottom of page