INGREDIËNTEN (2 personen)
1 coeur de boeuf tomaat
1 venkel
1 rode ui
125 g groene linzen
1/2 tl gedroogde tijm
olijfolie
balsamicoazijn
1 el witte wijnazijn
peper en zout
handvol kervel, handvol bieslook, handvol dille
150 g oude Chimay, in dunne schilfers
BEREIDING
Kook de linzen 25 min. gaar in gezouten water. Snij de venkel en tomaat in grove stukken.
Leg de venkel op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Strooi er de gehakte tijm over. Kruid met peper en zout en zet 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
Leg er na 12 min. de tomaten bij en laat verder garen.
Snipper de rode ui, kervel, bieslook en dille fijn. Laat de linzen uitlekken. Meng er 2 el wittewijnazijn en 4 el olijfolie door, samen met de helft van de gehakte kruiden. Verdeel over een saladekom.
Leg er de gegrilde groenten bovenop en werk af met de rest van de gehakte kruiden en de oude Chimay kaas-schilfers.
Comments