SAVOOIKOOLSOEP

Bijgewerkt op: 24 nov. 2021


INGREDIËNTEN (4pers)

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 grote ajuin - fijngehakt

  • 2 selderstengels - fijngesneden

  • 1 grote wortel - fijngesneden

  • 70g pancetta in blokjes (optioneel)

  • 1 grote savooikool in fijne reepjes

  • 2 tenen look (geplet)

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

  • 1 theelepel rozemarijn - gehakt

  • 1 bik van 400 g gepelde tomatenblokjes

  • 2 l groentenbouillon

  • 1 blik van 400 gr kikkererwten (uitgelekt)

  • gerapte parmezaanse kaas (optioneel, voor veganistsch alternatief gebruik gistvlokken)

BEREIDING (45 min)

  • Verwarm de olie in een grote kookpot op een zacht vuur en voeg daar de ui, selder en wortel aan toe. Kruid met peper en zout en stoof aan tot de groenten zacht zijn (+/- 15 min) als je pancetta gebruikt voeg deze dan nu toe. Verhoog het vuur en bak de pancetta mee tot deze bruin is aangebakken. Voeg de kool toe samen met de look, rozemarijn en het paprikapoeder toe en stoof nog eens 1 min aan.

  • Voeg de tomatenblokjes en de groentenbouillon toe. Breng alles aan de kook en laat 30 zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 10 min de kikkererwten toe. Kruid met veel zwarte peper.

  • Serveer de soep in grote soepkommen en strooi er eventueel de parmezaanse kaas over.





2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ingrediënten (4 pers) 1 wortelen 2 ajuinen 1 prei 1 steel selder 2 l water 20 g gerookte heilbot 1 bouillonblokje Margarine zwarte peper Bereiding (10 min) Snij de groenten in grote stukken en stoof z