
INGREDIËNTEN (2 personen)
1 venkelknol, dun gesneden, groene blaadjes behouden
1 opgehoopte eetlepel grof gehakte dille
zeste en sap van een halve citroen, plus partjes, om te decoreren
1 el olijfolie
4 kleine sneetjes rustiek volkorenbrood, of twee grote sneetjes doormidden gesneden
1 teentje knoflook, gehalveerd
140 g gekookte garnalen
handvol rucola
BEREIDING
Breng een pan water aan de kook en voeg de venkelschijfjes toe en laat ze 2-3 minuten koken tot ze net gaar zijn. Laat ze goed uitlekken en meng ze met de venkelblaadjes, dille, citroenschil en -sap, 2 theelepels olijfolie en de kruiden.
- Bestrijk de sneetjes brood met de resterende olie. Leg ze op een hete bakplaat (of onder de grill) en rooster ze aan beide kanten tot ze mooi gebruind zijn. Wrijf een kant van elk sneetje in met de knoflook en verdeel dan de venkelsalade over de sneetjes.
- Leg de garnalen erop, dan de rucola en serveer.
TIP: voor de vegetariërs : leg er stukjes granny smith op in plaats van garnalen ;-)
Comments