Over het recept
Ingrediënten
3 eieren
1 teentje look
1 ui
1/2 (rode) paprika
4 aardappelen
olijfolie
Bereiding
De aardappelen in blokjes snijden, de ui, paprika en look heel fijn snijden.
Laat de aardappel en de uisnippers in olie in ongeveer 10 minuten gaar worden in een afgesloten pan op zacht vuur. Kluts ondertussen de eieren met peper en zout.
Stort de geklutste eieren bij de aardappelen en laat 15-20 min op een zacht vuur garen onder deksel.
Draai de tortilla om en bak nog 5 min verder tot hij helemaal gestold is.
Extra tips
Je kan in plaats van paprika ook champignons, courgette, pompoen, prei,... gebruiken. ideaal om restjes van groenten te verwerken.
Je kan dit zowel lauw als koud serveren
Maak het op voorhand en snij het in stukjes als hij goed is afgekoeld. Dan heb je mooiere blokjes voor bij de lunch de dag nadien of als hapje.