Over het recept

Ingrediënten
• 500 g Honingtrostomaten
• 300 g boontjes, in de helft gesneden en al dente gekookt/gestoomd
• 1 zoete ui
• 1 dikke bot basilicum
• 4 kabeljauw filets (of andere witte vis)
• 2 el olijfolie
• 1 kl lookpoeder
• 600 gr krielaardappelen
• Peper en zout
• 250 ml water
Bereiding
Breng water aan de kook en kook de krielaardappelen in de schil gedurende 10-15 min
Pel de ui en snijd in fijne schijfjes, fruit aan in de olijfolie met lookpoeder.
Was de honingtomaten en snijd ze doormidden, voeg toe bij de ui met een scheutje water, kruid met peper en zout.
Laat 4-5minuten verder stoven onder een deksel.
Pluk de blaadjes basilicum van de takken.
Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout.
Voeg dan kabeljauw, en boontjes toe en daarop de basilicum blaadjes.
Laat nog 4 minuutjes verder sudderen onder deksel.
Werk af met extra verse basilicum.
Serveer zo of met wilde rijst, noedels, gestoomde patatjes.
Bron: Sofie Dumont