Over het recept
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
200 g knolselderij
125 g wortel
2 stengels bleekselderij
2 takjes verse tijm
1½ el milde olijfolie
400 g gepelde tomaten in blik
500 ml water
1 groentebouillonblokje zonder zout
50 g volkorenmacaroni
200 g limabonen in blik
30 g Parmigiano Reggiano(-poeder)
Bereiding
Snipper de uien, snijd de knoflook in dunne plakjes, schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1,5 cm. Snijd de wortel en de bleekselderij in blokjes en boogjes van ongeveer 1 cm. Ris de tijmblaadjes.
Verhit olie in een grote pan, fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg knolselderij, tomaten, water, bouillonblokjes en tijm toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken. Plet de tomaten met een houten lepel.
Voeg macaroni en bonen toe, kook nog 8 min. tot de pasta gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en bestrooi met kaas.