Over het recept
🧑🍳⏱️
Net zoals ik teveel tomaten gekweekt en zin in een snel recept? Probeer deze romige pasta uit.

Ingrediënten
150 gram volkoren spaghetti
4 dikke tomaten
1 ui
1 bakje st moret kaas (150 g)
½ handje basilicum, grofgehakt
(1 teen knoflook, in dunne plakjes)
Scheutje olijfolie
Zout, peper, paprikapoeder, mediterraanse kruiden
Bereiding
Snij de ui en tomaat in grove stukken en stoof ze aan in de olijfolie
Kook ondertussen 400 ml water
Giet als de groenten zijn gestoofd het kokende water erop en laat 7-8 minuten zacht pruttelen. Je kunt eventueel wat extra water toevoegen als je merkt dat de pasta droog komt te staan.
Als de pasta gaar is, roer de St Moret erdoor en breng verder op smaak met zout, peper, paprikapoeder en mediterraanse kruiden.
Werk af met wat kerstomaatjes en basilicum.
Extra tip : Doordat je de groenten kookt in hetzelfde water als de pasta, zal het pastawater transformeren tot een saus.
Je kan hier ook perfect pijnboompitten aan toevoegen voor een extra textuur.