top of page
🧑🍳super facile -🧑🍳🧑🍳facile - ⏱️rapide

GROENTENSTOEMP MET QUORNGEHAKT

préparation

temps de cuisson

35 min +25 min in de oven

25 min

adapté pour

Niveau:

6 porties

makkelijk

À propos de la recette

🧑‍🍳
In de winter kan een goeie stoemp zeker al eens smaken. Deze vegetarische versie met veel groenten maakt het wat gezonder.

Ingrédients

  • 1200 gr diepvriesgroenten (wortel, prei, broccoli, erwten,.....

  • 2 uien

  • 900 gr aardappelen

  • scheut (haver)melk

  • 600 gr quorngehakt

  • peper en zout

  • currykruiden

  • 3 el olie (olijf, zonnebloem, ..)

Préparation

  1. Schil en snij de aardappelen in blokjes. breng aan de kook in een ruime kookpot met (gezouten) water.

  2. Voeg er na 10 minuten koken de groenten bij en laat 10 min zachtjes koken

  3. Snij ondertussen de ui fijn en fruit aan in een warme pan met 2 el olie, 

  4. Voeg de quorn toe en bak samen. Kruid met peper, zout en currykruiden.

  5. Wanneer de groenten en aardappelen gaar zijn, giet af. Voeg de melk, 1 el olie toe en breng op smaak met peper en zout. Stamp de puree fijn

  6. Neem een ovenschotel. Leg er onderaan het quorngehakt en leg bovenop de stamppot.

  7. Dit kan je nadien 25 min op warmen in de oven op 180°C

À partir du 12/08, je vous souhaite la bienvenue dans le nouveau cabinet situé Langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page