top of page
🧑🍳super facile -🧑🍳🧑🍳facile - ⏱️rapide

BLOEMKOOLHUMMUS

préparation

temps de cuisson

30 min

20 min

adapté pour

Niveau:

4 personen

makkelijk

À propos de la recette

🧑‍🍳
Vrienden of familie op bezoek? Hiermee scoor je!

Ingrédients

250 g bloemkool, geroosterd

1 teentje knoflook geroosterd

1,25 el olijfolie

2 el citroensap

2 el tahin

0,25 tl komijnpoeder

Peper en zout

Préparation

Verwarm de oven voor bij 220° C.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en besprenkel die met een beetje olijfolie, peper en zout. Pel een teentje knoflook, doe de knoflook bij de bloemkool en rooster deze ingrediënten 15 tot 20 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen.

Plaats de geroosterde bloemkool en knoflook in een blender, keukenmachine of hakmolen. Doe er het komijnpoeder bij en pureer de ingrediënten.

Voeg vervolgens beetje bij beetje olijfolie, citroensap en tahini toe tot je de gewenste textuur bereikt. Voeg optioneel nog wat rauwe knoflook toe om de hummus meer pit te geven. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.

À partir du 12/08, je vous souhaite la bienvenue dans le nouveau cabinet situé Langeheidestraat 48 Huldenberg

bottom of page